dimarts, 13 d’abril del 2010

Manifest

dimarts, 13 d’abril del 2010
Ja tenim aquí la 3ª edició de la FESTA DEL PORC! Un gran dia per compartir entre grans, petits, veïns, veïnes, amics i amigues. Doncs, un any mes, a Moià, se’n ha organitzat una altra de grossa! 

Històricament, el menjar, eix central d’aquesta festa, sempre ha estat un moment per compartir, un motiu de festivitat. La matança del porc, a les nostres contrades, a les cases de pagès, havia estat un moment molt important. Motiu de felicitat, de benestar, d’alegries, i segurament, en moltes ocasions, el moment mes important, gastronòmicament parlant, de tot un any.

De moment hem vist o veurem en el dia d’avui, una gran diversitat d’activitats, col·laboracions, actuacions... i cal felicitar-nos tots plegats. Tots aquells que portem temps treballant-hi, els que al dia d’avui dediquem el nostre temps desinteressadament a la festa, aquells que hi han col·laborat prèviament, els que estem participant a les diferents activitats, i fins i tot, als que no han pogut venir i voldrien ser aquí. 

Hi ha molta gent i entitats lluitant diàriament per mantenir algunes tradicions al poble, ofertant moltes i diverses propostes culturals, realitzant tasques educatives, portant-nos teatre, música, dansa, cinema, fires, festes... i és gràcies a aquesta feina i a aquesta voluntat, que sorgeix cultura popular o identitat. Llavors és allò que quan et pregunten: I tu de on ets? Respons orgullós: Doncs jo soc de Moià, saps on és? Al mateix temps és important no perdre de vista l’horitzó, el moment i el lloc en el que vivim, sempre cal saber adaptar-se als nous temps sense perdre la proximitat, les activitats al carrer i les festes populars. Tot allò que ens fa ser poble i que reforça la cultura popular.

Moli Nou un lloc privilegiat per potenciar al poble, un entorn natural perfecte per activitats culturals, tradicionals i festives. Aquest és un dels motius pels quals s’ha triat aquest indret tant representatiu per a la festa. En moments difícils com els que pateix actualment Moià, reivindiquem l’ús aquests i d’altres espais en desús per part de la gent del poble.

Finalment, després d’augmentar-nos tots plegats una mica l’autoestima, recordar que la festa del porc no és només una festa popular sinó que pretén ser molt mes: Una farra popular! Apa gent, doncs res mes, a disfrutar-la!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada


 
Design by Pocket Free Blogger Templates created by The Blog Templates